14 Ağustos 2011 Pazar

Güiza Giderken...

         3 noktalı başlık işte. Çünkü o giderken bir çok hissin, epey de beklentinin ucu açık kalacak. Onu şu an yazarken bile biraz boğazım düğümlenmedi değil. Çok kızdık ona, çok kızdım da hatta. Kimileri aldığı paraya laf etti. Laf edenler aslında bizden çok rakip takım muhasebesi tutan fısrat kovalamacı rakip takım taraftarlarıydı ya neyse. Çok yerin dibine soktunuz ama. Eşşek dedim. Yine derim. Atsan atılmaz, satsan satılmaz dedim. Yine derim. Geldiği günden bu yana çok sabır taşırdı, yetmezdi Fenerbahçe'ye zaten kapasitesi. Yine de çok destekledim. Sırtında o formayı, göğsünün üstüne o armayı taşıyordu çünkü. Her golden sonra taraftara koşuyordu. Çok iyi bir futbolcu değildi belki ama çok iyi bir insandı. Bucaspor maçında gol atınca ne yapar deseydiniz taraftara koşar ağlar derdim. Çok pamuk yürekli derler ya o cinsten işte Güiza.


         Fenerbahçe'de başarısız oldu. Kötü performans sayısı çok fazla iken iyi oyun çıkardığı maçlar iki elin parmaklarını anca geçerdi. Fakat bakmamız gereken başka bir pencere var. Bu adama ne yeteneksiz -ki az da olsa bazı yetenekleri var bence- diye kızabilirsin ne de aldığı paraya dil uzatabilirsin. Bu adam onu transfer edenlere silah dayamadı ki "gelin beni alın, ben çok yetenekliyim şu kadar da para vereceksiniz" diye. Gittik aldık. Yok mu diyecekti o kadar paraya.

         Seneye Euro 2012 var, size turnuvanın şampiyonunun forvetlerinden birini getiricem, üstelik o adam La Liga'nında Gol Kralı olacak gelecek desem ve bunu takımı farketmeksizin her takımdan taraftara sorsam "ooo şahane olur" der içinide şahane bir heyecan kaplar. Ama işte kazın ayağı her zaman göründüğü gibi olmuyor maalesef.

         Güiza gidiyor. Hoşça kal büyük insan. Terlettiğin forma hep kutsal kalacak. Belki bu yazının başlığında Güiza yazıyor diye bile okumayacak insan sayısı çok fazla. Öyle sevdiler işte seni. Öyle saygı duydular. Benim için her zaman özel kalacaksın OKÇU!
Murat Erdem Şengül
14.08.2011

1 yorum:

cuneyt gokdere dedi ki...

Gidişine ne üzüldüm ne de sevindim. Çok saç baş yoldurdu bize ama kötü oynamasının en büyük nedeni yine bizim baskımız ve yanlış oyun sistemiydi. Geçmiş olsun , Önümüzde ki maçlara bakacağız artık.