11 Aralık 2011 Pazar

İdman Yurdu > Orduspor > Samsunspor

Bugün oynanan Mersin İdman Yurdu - Samsunpor maçı ile Süper Lig'e bu sezon çıkan takımlar arasında oynanan maçlarda ligin ilk yarısı için bitmiş oldu. 15. hafta sonucunda takımların sıralamadaki yerlerine ve birbirleri ile oynadıkları maçlara bir bakalım;


Ligin yeni ekipleri ilk defa ligin 4. haftasında birbiriyle karşılaştı;
Orduspor 0-0 Samsunspor
Daha sonra ligin 13. haftasında Ordu'da Orduspur ile Mersin İdman Yurdu karşılaştı;
Orduspor 0-1 Mersin İdman Yurdu (Gol : Mert Nobre)
Son olarakta ligin ilk yarısındaki yeni ekiplerin karşılamaları bugün bitti;
Mersin İdman Yurdu 1-0 Samsunspor (Gol : Beto)


Böylelikle yeni çıkan takımlar içersinde Mersin İdman Yurdu neden en üstte olduğunu göstermiş oldu. Keza Mersin bu maçlardan İdman Yurdu 6 puan çıkartırken, Samsunspor ve Orduspor birbirlerinden aldıkları 1 puan ile yetinmiş oldular.


Şimdi de takımların 15. hafta itibariyle puan durumundaki yerlerine ve detaylarına bakalım.
Mersin İdman Yurdu 15. hafta sonunda aldığı 6 galibiyet 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 23 puan topladı. 15 gol atıp 13 gol yediler. Sıralamada 7. sırada bulunuyor Mersin İdman Yurdu. 4. Eskişehir ile arasında sadece 3 puan var. Oynadıkları futbol herkes tarafından takdir ediliyor. Yaş ortalaması epey yüksek olmasına rağmen 90 dakika aynı dirayeti ve oyun düzenini koruyabiliyorlar. Nurullah Sağlam "adamlar zaten yaşlı, taktik öğretecek halimiz yok. Takım gibi davranmalarını düzgün oynamalarını sağlıyoruz sadece" diyerek durumu özetliyor. Mert Nobre'den aldıkları beklenmedik katkı çok rahatlattı Mersin'i. Sehiç ise adeta her geçen maç herkesi kendine daha da hayran bırakıyor. Resmen şiir gibi kaleci. Kazananlardan bahsederken kaybedenleri de işaret etmeliyiz. Bence geçen periyotun sınıfta kalanları Moritz ve Ben Yahia. İkisi de beklenenin çok altında performans sergiliyorlar. Bir başka kaybeden de X şahsı ve ya şahısları. Amoah'ı kim oynatmıyor ve ya oynatamıyorsa, böyle bir nimetten takımın faydalanmasına kim ve ya kimler engel oluyorsa onlar da benim gözümde kaybedendir.
Orduspor 15. hafta sonunda aldığı 4 galibiyet 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 17 puan topladı. 13 gol atıp 15 gol yediler. Orduspor çok güzel başlamıştı lige. Hala da güzel futbol oynuyorlar ancak işler son 5 haftada hiç iyi gitmedi ve geleneksel teknik direktör kıyımı yaşandı. Takımı nerelerden alıp Süper Lig'e getiren Metin Diyadin takımdan kovuldu. Bütün güzelliklere süngeri çektiler benim gözümde. Uçuk hayaller peşinden koşmayı bırakmadığı sürece bu son 5 haftalık periyot daha çok yaşanır Orduspor'da.
Samsunspor 15. hafta sonunda aldığı 2 galibiyet 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile 11 puan topladı. 9 gol atıp 18 gol yediler. Samsunspor ne iyi başladı ne de iyi devam etti. Hep kötülerdi. Ligin çok kötü oynayan takımlarından biri Samsunspor. Değerlendirme dahi yazmak yersiz. Benim için Samsunspor adına alakalı tek isim kaleci Ertuğrul Taşkıran. Onu dikkatle takip ediyorum. Ahmet Şahin'den eldivenleri kaptı. Kaleye düzenli geçmeye başlıyor. Gerçekten dev bir kedi halien gelmeye başladı. Fenerbahçemize döneceği gün umarım hep daha iyi oynar. Sakatlık uzak olsun koçumuza.


Zaten birbirinin kopyası 3 cümle ile 3 aşşağı 5 yukarı takımların puan durumlarındaki yerleri gözünüzün önüne getirebilirsiniz. Mersin İdman Yurdu 7. Orduspor 14. ve Samsunspor 17. durumda.


Biraz fırsaattan istifade bir şeyler karalamak istedim. Durum bundan ibarettir.


Mersin iyi. Ordu uçuk ve Samsun kötü. Bitti.

Hiç yorum yok: