22 Ocak 2012 Pazar

Yürüyedur Slovak

Miroslav Stoch.

Nerede tanıştık?
UEFA'da yaptığımız Twente maçında tanıdık Stoch'u. Sağ kanat sol kanat demeden perişan ediyordu. Gökhan'ı sağa sola yatırdığı çok pozisyon var. Nkufo onu o Nkufo'yu besledi bir çok pozisyonda. Fenerbahçe'nin belalısı iki tip yani; Zenci Nkufo ve hızlı Stoch. Stoch çok dikkat çekti. Zaten her zaman vardır Fenerbahçe'de bize gol atanı bizi perişan edeni alırız. Stoch da hemen her Fenerbahçe taraftarının aklındaydı.

Gelişi olay oldu
Aykut Kocaman ve Daum'un ortak isteği tabi Hazard'dır o zamanlar. Daum Stoch'u hiç düşünmedi. Çok dil uzattı zaten. Yok Hazard A sınfıı bir topçuymuş da Stoch C sınıfıymış vs vs. Aykut Hoca ona çok güvendi. Nitekimde son maçta kaçan şampiyonluktan hemen sonra haziran ayının başlarında daha Daum gitmeden renklerimize katık Stoch'u. Söylenenlere göre Stoch'u Galatasaray da istiyordu. Hatta anlaşmışlar vs ama Fenerbahçe o haldeyken bile gitti söktü aldı Stoch'u.

Stoch "Fenerbahçe'yi tercih etme nedenim Şampiyonlar Ligi"
Stoch GS'den kopup bize gelişini böyle açıklamıştı. Komik bir detay ve acı gerçek olarak bunu da yazmak istedim. Hoş Şampiyonlar Ligi'nde sadece 2 ön eleme oynayabildi. Tam gittik derken elimizden alındı vs. Stoch bir türlü o arenaya çıkamadı. Zaten Galatasaray yakınından geçemedi. Aklı orada kalmamıştır.

İlk sezonu
Aykut Hoca çok istedi dedim biraz önce ama aslında ilk sezonda beklenen patlamayı yaratamamasının nedeni de bire bir Akut Hoca idi. Yabancı sınırlamasına hep onu yem etti, Özer'e verdiği şansın 10da1'ini vermedi Stoch'a. Sonradan girdiği maçlarda da pek etkili olamadı Stoch. Işığı hiç sönmedi ama. Ben kenarda ısınmaya başladığında bile her maç heyecanlanıyordum.
İbrenin Stoch'a dönüşü
2010-2011 sezonunun 31. haftası. Fenerbahçe - İBB maçı. 2. dakika. Sol kanattan koptu geldi topu yerden köşeye bıraktı ve orada Kocaman'a ve bize "hey ben varım" mesajını verdi. Daha önemli bir mesaj daha var tabi "ben dert etmem. forma ne zaman gelirse çıkar taş gibi oynarım. Çıktı oynadı. Bunu o sezon 75. dakikada oyuna girip 90+4'te savaşırken kanıtlamıştı. Gitti derken gelen. Bitti derken başlatan. Evet direkten dönüp Santos'un önüne düşen topu şutlayan adamdı Stoch. Golden sonraki sevinci geldi şu an yazarken. Yüzüm güldü.

Bir efsane doğuyor
İbre döndü dedik ama Aykut Kocaman yine sezon başında biraz yedi Stoch'un hakkını. Yine biraz Özerciliğe kurban oldu. ilk 4-5 hafta yine hapsetti. Yine dert etmedi ya bizim Slovak işte o yüzden efsane adayı. Maç ayırt etmeden canını dişine takarak oynuyor. Konya Torku maçında bile dün Kayseri maçında nasıl istekli oynadıysa öyle oynadı. Fenerbahçe'nin şu an gole en çok katkı sağlayan ismi konumunda. Asistse asist, golse gol. Golleri de yabana atmayalım her biri birbirinden güzel. Sağ ayağı demeyeceğim sağ roketi mübarek. Attığı her gol birbirinden güzel. Alex'in son yıllarını izliyoruz. Ardına bakmadan gidebileceği bir yıldız doğuyor. Çok iddialıyım bu konuda. Stoch böyle devam ederse yeni Alex'imiz olur.

Neden mi?
Çünkü gerektiğinde sahaya karakterini koyuyor. Liderlik yapıyor takıma. Kumandayı eline alıp, sazı ben çalacam beyler diyor. Yaşına başına bakmadan millete de kızıyor. Kimse de kötü niyetli olmadığını bildiği için bir şey demiyor alınkıyor Stoch'a. Stoch her geçen gün biraz daha büyüyor. Temennim çok ama çok uzun yıllar Fenerbahçe'de kalması yönünde.

Eksikleri
Eksikleri dedim ama her geçen gün bunların da çaresine bakıyor. Aykut Kocaman eminim ki onunla özel ilgileniyordur. Çünkü bir önceki hafta yaptığı yanlışarı bir sonraki hafta daha az yapar görüyoruz. İlk sezon kurban edilme nedenlerinden  biri olan "defansif yönü hiç yok" eleştirisini mesela bu sene daha az yapar olduk. Gerektiğinde ceza sahası içinde bile görebiliyoruz. Bunu daha sık yapması lazım keza onda zaten 90 değil 180 dakika oynayabilecek kapasite ve enerji var. Bir eksiği var ki bazen golden ediyor. Bencillik. Bir liderde biraz da olması gereken bir yön ama bazen gole mal olması üzüyor. Ha kendim attım ha kendim atacam derken bir çok gol yok oluyor. Bunu da zamanla aşıyor aşmıyor değil. Manisa maçında yaptı mesela Caner'e ama dün hiç yapmadı böyle bencillikler.

Bitirirken
Formaya hiç küsme. Hep kaldığın yerden devam et. Allah sol kanattan kopup gelen yapına zeval vermesin. Sen forma için savaş, bu taraftar senin için forma için ölür. Sakın bir yere de gitmeyesin ha. Seninle yazacak daha çok destan var geçen seneki gibi. Efsane adayısın artık.
"Sol kanattan koptun geldin
Ne güzel adamsın Stoch"
efsane ve efsane adayı

Hiç yorum yok: