17 Şubat 2012 Cuma

Sonradan memleketsporlular

Ben sadece Mersinli olduğumdan dolayı MİY'i desteklerim. Benim kadar da MİY'i destekleyen, yazan, çizen, seslerini duyurmaya çalışan pek kimse yok. Ben açık yüreklilikle söylüyorum. Başarı varsa ben varoım. Yoksa yokum. Büyük harfle yazayım. Ya MEMLEKETSPORLU"SUNDUR YA DA DEĞİL. ZORLAMA.


Mersin'de 3 büyük takımların meydanları var. İlk önce BJK, sonra FB, sonra da GS'nin meydanları açıldı. Şampiyon olunup, STSL'ye çıktığı zaman yapıldı MİY meydanı. Neden meydanlardan bahsettim şöyle anlatiyim. Mersin insanları da meydanlar gibi. Yeni MİYli olanlar var. Daha önceden hepsi FBli, BJKli ve ya GSli idi. Ne oldu? Başarı geldi. Meydan gibi onlar da su yüzüne çıktılar.


En saygı duyduğum taraftar memleket takımını tutan taraftardır. Yanına ikinci takım gibi iliştirip daha sonra başarı ile ilkini unutup memleket takımını tutanlara ile tek sözüm SAMİMİYETSİZ olur. Başarı var ise gaza geliyorlar. "Ben artık FBli GSli BJKli değilim MİYliyim abi" diyen bir sürü insan var. Taraftar demiyorum. İnsan diyorum kasıtlı olarak.


Kıssadan hisse ben hep MİY'i destekler, yazar, çizerim. Ama sonrada takım satıp memleketsporlu olmam! Bugün tuttuğu takımı satan yarın memleketspor'u da satar. BİTTİ


2 yorum:

Red Devils Blog dedi ki...

Olaya bir taraftarlık açısından birde holiganizm açısından bakılmalı.Mersinde gerçekten İdman Yurdu taraftarı ararsanız 40 yaş ve üstüne bakmalısınız.Ayrıca Aydın Demirci ve arkadaşları tarafındanda ozellikle son 10 senedir iyi bir çalışma mevcut.Şeytanlar grubu çatısı altında gerçekten yüreği arma aşkıyla yanan bir sürü genç kardeşimiz var.Dişi şeytanlar oluşumuyla da ciddi bir bayan taraftarı potansiyelimiz var.Mersindeki holiganizm olayı ise işte bu yazına örnektir.Daha düne kadar üç byüklerin meydanında cirit atanlar bedava maçlara gienler kulübe hiç bir desteği olmayan insanların çoğu bugün şov amaçlı Miy holiganıymış gibi ortada dolanmakta.Aslında yazılıp çizilecek çok şey var ama....

Sevgili Erdem kardeşim ellerine sağlık diyip bitirelim...:)

selaminko dedi ki...

Mersin İ.Y. en son ben doğduğum sene TSL de imiş. MİY maçlarına dayımla çok giderdim. MİY taraftarlığım asla bir şeytanlar grubunun taraftarlığı gibi değil. MİY'den soğuma nedenim ise geçen senelerde yani daha TSL veya BABL yok iken yani eski adıyla Türkiye İkinci ligi iken sürekli ve sürekli son dört beş haftaya lider olarak girilmesine rağmen son haftalarda puan kayıplarının nedense üstüste gelmesi ve play-offlarda da elenmesinden kaynaklanıyor. Ben bir Galatasaraylıyım ama her zaman da MİY maçlarını takip ettim. Ama gel gör ki ne zaman ki BABL'e ve daha sonrasında TSL'ye çıktı uzaktan da izlenebilir konuma geldi o zaman ister istemez ilgimiz alakamız arttı. Ha birgün Galatasaray ile Mersin İdman Yurdu şampiyonluk için çekişirse ne hissederim söyleyeyim hayatımın en rahat maçını izlerim. Geçen yarıdaki ve bu yarıdaki maçı resmen LigTv'den götümü yaya yaya ne olursa olsun diyerek keyifle izledim. Kalbin ortadan ikiye bölünüyor. İstesen de istemesen de.