17 Nisan 2012 Salı

Gözü dönmüş, sahtekar, kör kütükler ve fırsatçılar

Hepimiz konuyu artık en ince ayrıntısına kadar biliyoruz. O yüzden şöyle hızlıca bir özet geçeyim. Emre ile Zokora maç içerisinde bir sürtüşme yaşadılar ve Zokora Emre'ye ana avrat küfür etmiş. Emre de kendi söylediğine göre Fucking Dingil, Zokora'nın söylediğine göre Fucking Nigga demiş. Her ne ise devre arasında ve maç sonunda birbirlerinden özür dileyip konuyu kapatmış iki futbolcu ama TS yönetimi madem böyle bir şey yaşadık üstüne gidelim diyerek Zokora'aya konuyu tekrar açtırmışlar.

Şimdi gel gelelim gözü dönmüş'e, sahtekar'a, köt kütüklere ve fırsatçılara...
Gözü dönmüş; Emre'yi anlat anlat bitmez. Vukuatlarını yazsak burdan köye yol olur. Biz sıkıldı o sıkılmadı. Zokora ilk "Fucking Nigga" olayını söylediğinde hiç kimse "yok dememiştir" bile diyemedi. Düşünün artık kendi taraftarındaki imajı bile böyle ne yazık ki. Emre kendisinin de dile getiridği gibi maç içerisindeki adrenalin ile oto konttolünü sık sık kaybediyor ve istenmeyen olaylarda baş rolü oynuyor. Neyse, Zokora'nın sözlerinden sonra Emre akşam bir bir de ertesi gün basın toplantısı düzenlendi. Akşam yanlış şeyler söylediğini kabul etti ama bunun saha içinde sarılarak ve birbirlerinden özür dileyerek hallettiklerini söyledi. Ben Emre'nin politik tabanda hiç bir şekilde ırkçı olabileceğini düşünmüyorum. Anlık bir sinir ile dediği kanısındayım. Ha bu onu masum yapar mı? Kesinlikle hayır. Talimatlar açık ve net. Eğer bu ispatlanırsa Emre'nin kulüpten uzaklaştırılması gerekir. Ben bunu rahatlıkla söylüyorum çünkü Emre benim topçum. Burada açık bir parantez bırakıp "fırsatçılar" paragrafında devam ediceğimi belirtip "sahtekar"a geçiyim.

Sahtekar; Zokora. Vay arkadaş sen ne sinsi bir adammışsın be. Maç içinde hallet sonra çık gel böyle böyle böyle de. Yakışıyor mu? Maç içinde neden tokalaşıp sarıldın o zaman be adam! Kimin neden gazına geldin? Madem bu kadar düşünceli ev hassas bir adamsın yöneticinin sana ettiği sahtekarlık teklfini nedne kabul ediyorsun? Delikanlılığa sığar mı? Yine burada bir açık parantez. Devamı "fırsatçılar" kısmında yine.

Kör kütükler; Belki de ben de bunlardan biriyim. Çubuklunun hiç bir ferdine laf söz ettirmem. Ne Emre'ye ne Aziz Yıldırım'a. Böyle hesapların ve lafların aile içinde, camia içinde kalması gerektiği düşüncesindeyim. Laf ettirme kör kütük eyvallah ama gerekli lafı sen et. Duruşumuz sabit. Irkçı kimse bu kulüpte barınmasın. Kimileri gibi soyunma odasına adam kitleyip dövenleri şampiyonluk için takıma geri alanlardan olmayalım. İspatlandığı takdirde cezasını herkesten önce biz verelim de. Dedik. Bir çoğumuz hem de. Ağzında salyalar ile Fenerbahçe'de bir şeyler olsada geçirsem dursam diyenlere fırsat verme!

Fırsatçılar; Gel gelelim iki bacaklı kısmına yazının. İlk kısmında Galatasaraylıları inceleyelim. Hiç şaşırtmadılar. Hemen hashtagler, Emre'ye linç kampanyaları falan hepsi başlatıldı. Adetlerinin hepsini yerine getirdiler. Daha ispata kavuşmamış sadece bir sahtekarın sözü ile hareket ederek belki de bir adamın günahına giriyorlar farkında değiller. Alıştık artık onların bu ağızlarından akan salyalarına. Onlar ki Revivo'ya sabun atıp daha sonra parçalı formalarını giydirinler. Bırakalım bağırsın, çağırsın dursunlar. Mail kampanyası başlatmaları da yakındır.Bekleyip görelim.
Ulan Trabzsonspor yöneticileri; yeter be artık yeter. Mide bulandırmakta, fırsatçılıkta, kendi kendini küçük düşürmekte sınır tanımıyorsunuz. İki oyuncu saha içinde bir sıkıntı yaşamış ve maç sonunda sarılıp hallermiş. Nasıl bir kin ki bu oyuncunu dönekliğe zorluyorsun. Nasıl bir fırsatçılıktır yahu bu. Derdiniz ırkçılığın ortaya çıkması mı yoksa Fenerbahçe'ye zarar verelim de nasıl olursa olsun mu? Çok açıkça görülüyor ki derdiniz ırkçılık falan değil. Tek derdiniz var o da Fenerbahçe.

ÇOK BÜYÜKSÜN FENERBAHÇE ÇOK! ÇOK BÜYÜĞÜN ÇOK DÜŞMANI OLUR!

1 yorum:

Red Devils Blog dedi ki...

Olayı Fenerbahçeli yönünle özetlerken Emre'yi övmeden olduğu gibi yansıtman çok doğru bir karar olmuşEmeğine ve klavyene sağlık :)