27 Ocak 2014 Pazartesi

Atletico Madrid - Golcü Fabrikası

Arda Turan vesilesiyle Atletico Madrid maçlarını izlemeye çalışıyorum. Daha öncelerinde de FIFA/PES gibi konsol oyunlarında da forvet kalitesinden ötürü Atletio Madrid benim için seçilecek takımlardandı.
Şöyle bir geriye dönüp baktığımda forvetleri hep bereketli olmuş Atletico Madrid'in. Her zaman kendilerine transfer piyasasında yer bulmuş ve gittikleri takımlarda da forma şansı bulmuşlar.
Onların arasından 4 tane seçtim.

Fernando Torres
Aslında son dönemdeki oyunu onun Atletico Madrid'deki ölümcül futbolunu yasıtmıyor. Fakat şüphesizki Atletico'dayken de Liverpool'dayken de takımın en iyi oyuncularındandı. Atletico'ya ilk adımı 11 yaşında 1995 yılında attı. Atletico'nun kendi yetiştirdiği bir topçu yani. 2007 yılına kadar, yani L'pool kendisini transfer edene dek de formayı taşıdı. L'pool için de Atletico'daki gibi vazgeçilmez oyunculardandı, ta ki Chelsea onu 50M£ ile transfer edene dek...

Sergio Kun Aguero
Şu sıralar Manchester City'de oynayan futbolcu, aslında kendisin yeteneklerinin ve golcülükteki sezgilerinin farkında değil diye düşünürüm hep. City'nin uzun aradan sonra kazandığı 11-12 şampiyonluğunun baş kahramanlarından birisidir. Heralde en önemli golü de o şampiyonlukta uzatma dakikalarında atıp şampiyonluğu getirdiği goldür. 18 yaşındayken, 2006 yılında, Atletico onu Independiente'den aldı. Hiç bir kulüp onun farkına varamamış ama Atletico büyük bir işe imza atmıştı. 2011 yılında Manchester City'e onu 38M£'a sattı. Transferindeki yüksek ücret nedeniyle oluşan beklentileri şüphesizki yerine getirdi ve şu sıraları dünyanın en iyi forvetlerinden.

Radamel Falcao
Bir başka muazzam oyuncu daha. Atletico tarafından eğitilmedi üretilmedi ama Atletico sayesinde futbol sahnesinin spotları üzerine parladı diyebiliriz. Bazılarınız onu Porto'dan da hatırlayabilirsiniz. Muhteşem oyunu, öldürücü bitirişleri ve gol yaratma zihniyeti onu Atletico'da oynarken dünyanın en iyileri arasına soktu. 2011 yılında Atletico'ya o dönem için Atletico için rekor transfer ücretiyle 32M£'a transfer oldu. Daha sonra Atletico onu 45M£'a Monaco'ya sattı. Aslında bu transfer beklenmiyordu ancak hem Falcao hem de Atletico için finansal açıdan çok iyi rakamlardı bunlar. Belki paranın yanında yazın oynanacak olan dünya kupası öncesi Monaco ona forma garantisi de vermiştir.

Diego Costa
Bu adamı aslında bu sezona kadar çok tanımıyordum. 2007 yılında Braga'dan transfer etmiş Atletico. Aguero ve Forlan gibi o dönemlerde fırtına estiren yıldızların arkasında kalmış tabi haliyle. Bir kaç szeon çeşitli takımlarda kiralik oynamış. Eee, Forlan'dan sonra Aguero da gidince Atletico "yılana sarılmış". Diego Costa da bu şansı iyi değerlendirdi ve klasını gösterdi. Bu sezon Atletico için 23 maçta 23 gol attı. Herlade biraz önce bahsettiğim diğer yıldızlar gibi bir ücretle satılırsa hiç şaşırmam.

Hiç yorum yok: