3 Şubat 2014 Pazartesi

Kurumsal Hayatın Püf Noktaları


1.     Rakibin daha mücadeleye başlamadan, savaşı kazan! - Savaşa girmek pahalıdır. Diğer her şeyde olduğu gibi, eğer bir yolunu bulabiliyorsan savaşa girmeden mücadeleyi kazanmaya bak!
2.     Risk alıcı ol! – Daha önce hiç bir şansı değerlendirmemişsen, sana garanti veriyorum ki donuk, sıkıcı ve rezil bir hayatın olacak!
3.     Az kaybetmeye bakma, büyük kazanmaya çalış! - Bu bardağın dolu tarafı boş tarafı mevzusu değil. Zihnini kayıplarını her zaman aza indirmek için çerçevelersen, hiç bir zaman büyük kazanamazsın!
4.     Kontrolü eline al ve sorumluluklarına sahip çık! ­- Öyle bir sorumluluğu göze al ki, sorumluluğuna aldığın şey battığında sen de bat! Davranışlarını sen seçersin, e tabi sonuçlarını da!
5.     Her kuralı takip etmek seni hiç bir yere götürmez! – Kurallı hayatının hiç bir yerinde kırmazsan, sonunda büyük bir dezavantaja ulaşırsın. Kuralları her zaman takip edersen, sadece rakiplerine çaylakça bir şekilde öne geçmeleri için izin vermiş olursun.
6.     İhtimallere oynama, rakibine oyna! – Hayatını sadece mantık çerçevesinde yapılandırırsan, paran ucu ucuna yetiyor demektir. Herkes ihtimallere oynayabilir. Herkes ürünü denemek ve satmak için, müşteri ayarlayabilir. En tepeye çıkanlar, duygusal zekâya dayalı stratejilerini oluşturmuş kişilerdir!
7.     Görünüş önemlidir! – Görünüşün karşındakilerinin senin hakkındaki ilk izlenimlerine direk etkisi vardır. İlk izlenim her şeydir ve ileriye dönük bir müşteri veya işverene kendini tanıtma biçimin seninle çalışıp çalışmayacakları hakkında karar vermelerini sağlayan en büyük etkendir!
8.     Müşterinin başarısı senin başarındır! – Yeterince basit. Hedefin müşterini mutlu etmek olmamalıdır. Hedefin onları başarıya ulaştırmak olmalıdır.
9.     İnsanları okuma sanatı ustası ol! – Boş günlerinde poker oyna! Bu sana insanları nasıl okuyacağını öğretecektir. Sahip olunacak en güzel özelliklerden birisi bu. Etrafımızdaki insanlar bize sürekli ufak ufak sinyaller veriyor ve eğer bu ufak sinyalleri yakalayabilir ve kullanabilirsen, bu senin avantajınadır, iş hayatında son derece başarılı olursun. Başkaları daha yapmadan, ne yapacaklarını tahmin etmeyi öğren!
10.   Soğukkanlı ol ve bunu koru! – Zor durumlarda bile soğukkanlı ol. Zor zamanlarda soğukkanlılığını korumak başkalarının size güven duymasını sağlar.
11.   Ne yapmak zorundaysan onu yap! – “İyi çocuklar bazen kötü adamların ödeme yapması için kötü şeyler yaparlar.”
12.   İş dışında ilgi alanların ve hobilerin olsun! – Seni bilmem ama o muhteşem plak koleksiyonunu ben istiyorum!
13.   “Birisini korumak için yalan” diye bir şey yok! – “Bana yalan söylemek beni korumaz, bana ihanet etmiş olursun!”
14.   Bazen ukala olmak iyidir! – Eğer yaptığın işte iyiysen, bunla övünmemen için hiçbir neden yok.
15.   Rekabetini çalış, öğren ve bil! – Her zaman bir adım önde olmalısın!
16.   Çaylak olsan bile, çaylak gibi düşünme! – Herkes bir yerlerden başlamak zorunda, yalnız bu bir emektar gibi düşünmene engel olamaz!
17.   Problemi anlatmaya çalışma, onun yerine problem çöz! – Bir problemle karşılaştığında insanlar problem bildirmek için uğraşmandansa, problem, çözmek için zekice davranmandan daha çok memnun olacaklardır. Zaman kısıtlı, her saniye sayılır, iş yapmak yerine konuşmak iki kere zaman harcamaktır!
18.   Hayal kurma, amaçla! – Zaman hayaller ile zaman kaybedilmeyecek kadar değerli. Hayallere değil hedeflere sahip ol!
19.   O lanet sıska kravatları takmayın! – Cidden, yapma bunu!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Gücüne eşit hayaller için dua etme,
hayallerine eşit güç için dua et.
Michael Nolan

Unknown dedi ki...

Gücüne eşit hayaller için dua etme,
hayallerine eşit güç için dua et.
Michael Nolan