1 Haziran 2011 Çarşamba

Süper Lige Yeni Çıkan Takımlar Ne Yapmalı


          Super Lige yukselen bir cok takim adeta eli ayagina dolanmiscasina zaten hali hazirda yillardir yapilmis ve sonucu yine bir alt kume olan klise hatalari yeniledir. Peki nedir bu hatalar?
  • Teknik direktor degisikligi
  • Takimin iskeletini bozan gereginden fazla transfer
  • Tecrube kazanilicak bu sezonda ligi bilen yabancilar yerine kumar oynanip getirilen onlarca yabanci oyuncu
Peki ne yapmali yeni cikan takimlar?
 
          Malum artik sampiyonluk yarislari 3 buyuklerin hepsinin birden arasinda gecmiyor illa ki biri ve ya ikisi yaris disi kaliyor ve o sezonun sonunda bir cok oyuncusunu elden cikarmaya calisiyorlar. Bildigimiz "Yaprak Dokumu" yasaniyor 3 buyuklerde. Aslinda bu dokum tum takimlar icin bir sans ama lige yeni yukselen takimlar icin adeta maden. Cunku takimdan gondedrilen oyuncu basarisizligin faturasinin kendisine cikarildigini dusunecektir. Bu hirs yuklenmis futbolcu kendini ispatlama surecine girecektir ve bu ispati yapmasi takima inanilmaz bir katki saglayacaktir.
 
          Bu dokum sadece 3 buyuklerde olmuyor haliyle. O sezon yarisin icinde olan anadolu takimlarida basarisizlik halinde fatura kesecek yer ararlar. Cok bayiliriz milletce bu hesap kesme isine. Hic bir zaman da "Alman usulu" yapilmaz bu hesap isi.
Teknik direktor degistirilmemeli. Cunku takimi bir ust lige cikaran hoca takimini a'dan z'ye biliyor demektir. Takimi tanimayan birine emanet etmek ne kadar akilci olur. Lige yeni cikmis takim ilk sendelemesinde yikilir.
Yapilmamasi gereken her seyi yapan bir Bucaspor ornegi hemen onumuzde taze taze duruyor. Teknik direktoru degistirdiler. Onlarca yeni futbolcu getirdiler. Ligi tanimayan bir suru yabanci getirdiler. Sonuc ortada. Simdi tekrardan Bank Asya'dalar. Umarım MİY - BUCA kardeşliği Süper Lige taşınır.
 
          Mersin İdman Yurdu'nu inceleyelim. Teknik direktor Nurullah Saglam gorevine devam edecek. Yapilan transferlere bakalim. Bursaspor'un dokumlerinden hesap kestiklerinden Mustafa Keceli. Besiktasin muhtesem(!) kaleci rotasyonundan hesabi odeyen Hakan Arikan. Son olarakta ligi taniyan yabanci gelmeli tezime uygun Yannick Kamanan geldi Mersin'e. Konusulan transfer dedikodulari ise gercekten ic acici.
Bence Mersin İdman Yurdu dogru yolda. Akilli hamleler yapiyorlar. Secim dolayisiyla hukumetin yaranma adina verdigi vaatleri secim sonrasinda muhattap bualamayacaklarini bildikleri icin secimden once bir an evvel halletmek istiyorlar. Akilci adimlar atiliyor. Bize ise heyecanla gelismeleri takip etmek kaliyor.

Hiç yorum yok: