26 Kasım 2011 Cumartesi

7 tuhaf ama güzel stadyum - 7 weirdest yet beautiful stadiums

Aalesund Arena; Norway FC
Bu stad çok ama çok eski. Resmi baktığınızda neden tuhaf olduğunu anlayacaksınız. Oturacak yerler yok, insanlar kayalık falezlere oturup izliyoruz maçı.

Aalesund Arena

Eidi Stadı; Faroe Adaları
Gördüğünü gibi Eidi stadının çevresi denizlerle çevrili. Faroe Adaları milli takımı maçlarını bu stadta yapıyor. Evet, top denize giderse ne olduğunu merak ediyor musunuz? Denizde sürekli gezen bir eleman var topları toplamak için. Garip, değil mi?


Eidi Stadium
Eco-Stadı; Brezilya
Herkes yeşile gidiyor değil mi? Bu stad ile birlikte futbol bile "Y" kelimesini açtı. Bu stad 2007 yılında inşa edildi ve bütün inşaay beton kullanılmadan tamamlandı. 6000 kişi kapasiteli ve oturma yerlerini ve tüm her şeyi geri dönüşüm odunlardan yapıldı. Koltuklar tepelere "ekildi". Stada elektrik güneş enerjisi ile sağlanıyor.


Eco Stadının yedek kulübesi bambu ağacından
Eco Stadı tribünleri


Gospic Dolac; Hırvatistan
Doğa ile stad iç içe. Stad Imotski adında bir futbol takıma ev sahipliği yapıyor. 6000 kişi kapasiteli bir stad. Sıradaki iki resim size geri kalanını anlatacaktır.


Stadın içinden Gospic Dolac 
Gospic Dolac'ın bir tepeden çekilmiş resmi


Cocodrilos Park; Venezuela
Başka bir tuhaf stad daha. Stad Venezuela'da bulunuyor ve bir kaç spora ev sahipliği yapıyor. Anayoldan metrelerce ilerce bulunuyor ve çitlere hiç ihtiyaç duymuyor çünkü dağlarla çevrili.

Cocodrilos Stadium

Braga Stadı; Portekiz
Dünyadaki en pahalı ve tuhaf stadlardan biri. Mekan kaylar ile dolu ve yapımı için 100.000.000$ harcanmış. Gerçekten dünyadaki en güzel stadlardan biri.

Braga Stadı'nda skorboard dağa asılmış durumda

Marina Bay; Singapur
Tüm stad denizin üstünde "yüzüyor". Zemin tek başına 9000 kişiyi kaldırabiliyor ve tribünler 30.000 kişiyi kaldırabiliyor. Bu yıllar içinde stadyumlardaki teknik gelişimi gösteriyor. Gerçekten muazzam bir iş. Fakat, neden bu kadar iş yapılmış ki. Tuhaf!

Marina Bay
Çeviri yazısıdır. Çeviri yaptığım sitenin linkini buradan bulabilirsiniz.  http://bit.ly/tehy1o

Murat Erdem Şengül
26. 11.2011

1 yorum:

Adsız dedi ki...

stad değil stat